• Restauratieobject glas-in lood Paneel door glasatelier Transparant uitgevoerd in Frankrijk.

Reparatie of restauratie

Een glas in lood of Tiffanyraam kan in de loop der tijd beschadigd zijn geraakt. Glas is gebroken of ontbreekt zelfs, lood kan vergaan zijn. Reparatie of restauratie kan die problemen oplossen. En kan ervoor zorgen dat een oud raam weer als nieuw tevoorschijn komt. En niet alleen mooier, maar ook door het behoud van originele stijlelementen waardevoller wordt.


Reproductie naar voorbeeld of eigen ontwerp


Ook kan het zijn dat een glas in lood raam geheel verdwenen is. Denk hierbij aan bovenlichten en en-suite deuren huizen in de stijl van de jaren dertig.
Of bijvoorbeeld bij het plaatsen van isolatieramen (dubbel glas). Na verloop van tijd wordt het ontbreken van een bij de stijl van het huis passend glas in lood raam toch als een gemis ervaren. Het plaatsen van een glas in loodraam als voorzetraam kan dan een prima oplossing zijn. Een nieuw raam kan aan de hand van foto’s van het oude raam of met een aansprekend nieuw ontwerp gemaakt worden.


Hieronder enkele voorbeelden van gerestaureerde of gerepareerde ramen.

Restauratie van Glas in lood, glas in lood naar uw of eigen ontwerp.

Bij dit kunstwerk was het glas onder de ruiterfiguur verdwenen. Nieuw bolvormig glas aangebracht . Tevens is het kunstwerk schoongemaakt.


Vòòr restauratie.

Restauratie van glas in lood kan door ons worden uitgevoerd. bespreek de mogelijkheden en kosten. Vrijblijvende offerte

Na restauratie. Het paneel is gereinigd, loodstrips zijn vervangen. De randen van het paneel zijn grotendeels vernieuwd.

Glas in lood bovenlicht teruggebracht naar originele stijl in uw 30er jaren woning. Waardevermeerdering door behoud originele Stijlelementen.